1. Campings Frankrijk
  2. Provence

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Boek hier campings in Frankrijk.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Top campings in Frankrijk

Provence

De enige regio waarin reusachtige berglandschappen met woest acanyons regelmatig met eindeloze vlaktes worden afgewisseld. Bovendien ziet u in de Provence ook nog eens een uitgestrekte kustlijn. Een campingavontuur door dit Franse gebied belooft een zeer afwisselende vakantie.

De plaatsen St.Tropez, Cannes en Nice zijn bekend als geliefde oorden voor de rijke der aarde. U moet niet raar staan te kijken als u zo maar langs een filmster loopt. Een stukje meer landinwaarts en u ziet enorme villa's en landhuizen waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen.

Als u alle buitengewone rijkdom even lost wilt laten dan brengt  met een wandeling door het natuurgebied Mercantour u weer terug op aarde. Dit woeste berglandschap tegen de Italiaanse grens herbergt meer dan 2000 verschillende bergplanten en mag wolven, gemzenn steenbokken en arend tot zijn inwoners rekenen.

Op drie kilometer van de Middellandse Zee ligt 4-sterren camping Les Lauries Roses. Met de vriendelijke Nederlandse leiding ideaal voor een familievakantie aan de Cote d'Azur.


Een eenvoudige camping met uitsekende fiets-, kajak, vis- en wandelmogelijkheden is camping Des Allouviers. De camping is bovendien toegankelijk voor bezoekers met huisdieren.

Tussen de naaldbomen in de Grand Canyon van natinaal park Verdon treft u camping des Georges du Verdon. U staat lekker afgelegen zodat u in alle rust plannen kunt maken voor een dage canyoning, kajakken of wellicht bergbeklimmen.