1. Campings Frankrijk
  2. Normandië

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Boek hier campings in Frankrijk.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Top campings in Frankrijk

Normandië

0p 6 juni 1944 zou Normandië de geschiedenis ingaan als de belangrijkste plek op aarde. In deze streek vond namelijk D-day plaatst. Een geallieerde invasie die een kentering in de Tweede Wereldoorlog  betekende. Tot de op de dag van vandaag zijn de sporen van deze strijd terug te vinden in Normandië. In de steden Caen en Sait-Lo zijn veel musea gewijd aan de beroemde veldslag.

Maar Normandie is wel vaker binnengevallen. Het gebied heeft zelfs zijn naam te danken aan een buitenlandse heerschappij. De Noormannen of Vikingen veroverdern het gebied al in 911 en gaven het zijn huidige naam. De Scandinavische invloeden ziet overal terug in deze Franse streek.

Normandië is ook bekend als producent van heerlijke kazen zoals de camembert. Of wat te denken van drankjes als calvados en cider. Normandië is een unieke mengelmoes geworden van typisch Franse tradities en buitenlandse waarden. Een ideale vakantiebestemming voor de liefhebbers van cultuur, geschiedenis en lekker eten.

In het glooiende landschap van Normandië ligt camping Prairies de la Mer. Deze realtief kleine camping is ideaal voor de reiziger met kleine beurs.

Vlakbij de grote stad Caen ligt camping Saint Michel. Op deze camping staat u lekker rustig onder de schaduw van de omliggende bomen. Het kampeerpark is zo mooi aangelegd dat u zich waant in een grote bloeiende tuin.

Tijdens een verblijf op camping Utah Beach staat u midden in de geschiedenis van Normandië. Het strand van Utah ligt midden in het natuurpark Les Marais du Cotentin en vormde het toneel van een van de zwaarste veldslagen van D-day.