1. Campings Frankrijk
  2. Languedoc

Onze tips:

  1. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  2. Boek hier campings in Frankrijk.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Top campings in Frankrijk

Languedoc

Dit gebied voor contrasten u vindt er de uitlopers van de bergketens Centraal-Massief en de Pyreneeën. Maar ook kilometerslange zandstranden. en prachtige bosgebieden. En dan is de Languedoc ook nog eens een gebied waar bijna permanent de zon straalt.

De streek Languedoc-Roussillon is de grootste wijnstreek van Frankrijk. Ongeveer veertig procent van alle landbouwgrond bestaat uit wijngaarden. Languedoc produceert de meeste natuurlijk zoete wijnen van frankrijk.
Maar ook komt u fantastische wijnen tegen van druivensoorten als Chardonnay en Merlot.  Kortom, een fijnproeverij van de Franse keuken in de zachte zomerzon met een goed betaalbaar glaasje wijn. Wat valt daar nog aan toe te voegen?

Over wijn gesproken. Camping du Domaine de Montrose bevindt zich in een driehonderd jaar oud wijngebied. Ook ligt de camping naast het historische stadje Pézenas. Een uitstekende camping om de Franse cultuur te proeven.  

Zon, zonnig, zonnigst. Inderdaad, camping Mar Estang ligt in het meest zonnige hoekje van de Languedoc. En met meer dan 600 kampeerplaatsten heeft u bijna altijd gegarandeerd een plekje.

Met uw tent op het strand staan? Het kan. Nou ja, bijna dan. Op camping Le Floride l'Embouchure staat u op maar 100 meter van het Franse strand aan de Middellandse Zee.